Aceasta pagina defineste anumite informatii privitoare la dispozitive portabile si nu numai, android sau ios. Diferente in ceia ce priveste acestea, ce se poate face pe una si nu pe cealalta.

Postări populare

marți, 23 ianuarie 2018

parola bios si hard packard bell

Pe pagina bios-pw se gasesc parole pentru restabilirea accesului la calculator sau laptop daca cumva s-a parolat din greseala memoria bios. In randurile urmatoare o sa aflam cum putem sa intram iarasi in bios si sa rezolvam chiar si problema cu hardul parolat.
De obicei exista doua metode de a rezolva pentru incepatori in asa probleme si pentru cei avansati. Avansatii isi vor dori sa rezolve accesul la bios si daca hardul nu se rezlva doar schimbat hardul cu altul insa atentie sa nu fie un hard mai bun/mai nasol.
Pe pagina bios-pw se gaseste modalitatea de generare a unui cod de raspuns la codul de blcare a bios, de obicei acel cod spune ca este compatibil cu calculatoarele acer dar avand in vedere ca de ceva timp packard bell functioneaza sub marca acer acele coduri generate acolo sunt compatibile si functionale in mare parte.
Deci initial o sa se tasteze codul de raspuns si utilizatorul o sa poata intra in bios direct. Vreau sa explic de ce nu le mergea altora pana acum sa rezolve problema o data pentru totdeauna motivul era simplu. Anume cei care aveau probleme salvau biosul direct asa parolat cum era si nici nu stiau. La fel si in cazul parolei pe hard anume aceasta se salva de asemenea la iesirea din bios.
Deci ce trebuie sa facem:
dupa acces in bios
- Intai intram la tabul security si eliminam parola, lucru important este faptul ca o sa ceara parola veche insa se poate tasta in schimb codul generat pe bios-pw si dupa aceia pentru a elimina parola se tasteaza Enter + Enter pentru a trece peste celelalte doua spatii iar la sfarsit biosul va afisa mesajul ca parola a fost eliminata cu succes.
- Ok acum in partea a 2-a trebuie sa spun ca si parola de la hard se elimina in acelasi fel dar se pare ca aceasta nu mai cere un cod de autentificare pentru a elimina ci merge pur si simplu Enter +Enter
Anume din cate am vazut daca apar trei casute puteti sa bagati acelasi cod generat pe https://bios-pw.org/ iar daca apar doar doua casute puteti sa apasati Enter + Enter
Deci de acum veti sti ca hardul totusi uneori retine parola in controler pe undeva alteori daca stii ce sa faci nu retine nimic.
Astept feedback cui i-a mers si cui nu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea.

Poate sa te intereseze si...