Aceasta pagina defineste anumite informatii privitoare la dispozitive portabile si nu numai, android sau ios. Diferente in ceia ce priveste acestea, ce se poate face pe una si nu pe cealalta.

Postări populare

sâmbătă, 17 septembrie 2016

dezactivare voice over activat iphone 6

Se pare ca un telefon nou achizitionat sau resetat din fabrica nu are configuratia facuta ca sa poti
activa si dezactiva voice over. A doua treaba este ca daca ai amprenta setata pentru deblocarea telefonului nu o sa mearga cu voice over probabil incompatibilitate. A treia treaba este ca nici codul de rezerva nu o sa mearga cu voice over activat chiar daca tastezi si iti rosteste exact codul pe care il stii probabil acesta din urma este un bug.
Deci ca sa explic mai clar daca cineva nu poate dezactiva voice over prin triplu click rapid pe butonul principal,  in acest caz nu sunt setarile de accesibilitate definite. Anume nu este nimic bifat pentru triplu click pe butonul principal. Mai sunt vreo 3 sau 4 optiuni care se pot activa prin triplu click si anume assistive touch care afiseaza un punct alb plutitor pe ecran care poate fi folosit in loc de butonul principal, alta optiune ar fi zoom de ecran care acopera o portiune din displai si functioneaza ca o lupa, din cate stiu mai se poate selecta si contrast ridicat acela care in loc de alb pe margine apare negru. Mai sunt cateva optiuni dar nu le cunosc pe toate, cert este ca nu este optiunea selectata pt triplu click.
Ok deci sunt doua metode din cate am vazut iar sincer la mine a functionat cea de a doua si vi le prezint aici.
1) Daca ai activat Siri pe care il poti folosi pe comanda vocala atunci tii apasat pe butonul principal apare Siri si rostesti fraza "Turn off voice over", sau daca este disponibil in romana rostesti "Dezactiveaza voice over" . Apare meniul si se da doua clickuri pe "Voice over control".
La mine nu a functionat metoda pentru ca mi-a aparut pe ecran ca Siri nu este disponibil, nu stiu de ce dar cred ca nu functioneaza in romana.
2) Cea de a 2a optiune in sa aveti nevoie de cablu de date si sa fie instalat itunes pe calculator. Practic metoda e simpla dupa ce deschizi itunes in meniul "Despre dispozitiv" mai jos sub optiuni de backup gasesti meniul de accesibilitate. Culmea este ca eu stiam ca daca ai cod pe ecran nu poti accesa continutul dispozitivului insa se pare ca poti umbla la acest meniu de accesibilitate, chiar si atunci.
Accesezi acel meniu si unde gasesti "Voice over" bifat mergi mai jos si selectezi "Niciunul/una".
Si instantaneu isi revine telefonul si poti face ce iti doresti cu telefonul.
Itunes poate fi descarcat de aici si aceasta din urma metoda functioneaza si pe osx si pe windows prin aceasta aplicatie.
Versiunea in engleza a acestor doua metode o puteti gasi si pe pagina .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea.

Poate sa te intereseze si...